Lyckan är sällan resultatet av hårt arbete. I stället för att nöja oss med mindre strävar vi hela tiden efter mer och mer och blir alltför trötta för att orka ta del av själva lyckan..........
Ja det var några välvalda ord som jag hoppas alla kan ta till sig:)
Min dag har varit bra, jag har bäddat rent i sängen (skönt när man lägger sig ikväll), skurat båda badrummen, stylat lite i vardagsrummet, dammsugit hela huset, skurat alla golv, varit och handlat och varit ute med hundarna på en lång promenad och 3 lite kortare. Nu är jag helt slut och det som kommer ske ikväll är endast soffläge med talang, nåt gott att dricka (rosèvin) och lite tacochips med salsadip. Min Thomas han jobbar hela helgen (om det nu blir så) han är dunderförkyld så egentligen borde han inte befinna sig på jobbet men alla som känner Thomas vet ju hur han är.....Jag som känner honom väldigt bra vid det här laget vet till 99 % att han inte kommer vara hemma iaf;) Nu får jag verkligen hoppas att jag klarar mig denna gång också, jag trodde i lördags att jag verkligen skulle bli sjuk men vilken tur jag hade, det blev jag inte denna gång heller. Jag har verkligen haft turen med mig under en mycket lång period, inga förkylningar eller dylikt på ca 1 och 1/2 år, inte illa måste jag säga:) Egentligen ska man ju inte skriva om sådant för då händer det väl....
Nu ska jag nog förbereda inför Thomas hemkomst, maten från igår som för övrigt var supergod. Jag gjorde en fläskfilèstroganoff (lite eget påhitt) och den kan jag verkligen rekommendera er att tillaga vid tillfälle. Snabb att göra vilket jag älskar:)
Receptet kommer här:
För 3-4 personer
400 g fläskfilè
Ca 12 champinjoner
1 gul lök
3 msk tomatpurè
3 msk dijonsenap
3 dl grädde
Saltgurka
Saften av en halv pressad citron
1. Skär fläskfilè i strimlor och stek sedan dessa så dom blir klara. Häll därefter över dessa i en gryta.
2. Hacka löken och stek den lätt. Häll detta i grytan tillsammans med köttet.
3. Stek champinjonerna och blanda även i dessa i grytan.
4. Blanda samman grädde, tomatpurè och dijonsenap i en bunke och vispa samman allt till en sås. Häll sedan
såsen i grytan och låt koka upp.
5. Smaka av med salt, peppar och lite chilikrydda.
7. När du stängt av plattan med grytan så lägger du i saltgurkan (efter smak och tycke) som du skurit upp i .
små bitar.
Servera med ris och en god sallad. Smaklig måltid!
Nu ska jag ta hand om mitt och jag önskar er alla en riktigt härlig fredagskväll.
Kram på er!!!!!!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar