fredag 26 februari 2010

Tips för fredagen!

Ni får här ett litet tips på en enkel rätt att laga så här på en fredag, pajen var supergod och den tar ingen tid heller och det är väl så vi vill ha det på fredagar, eller??:)
Köttfärspaj

400 g nötfärs
1 st gul lök
200 g champinjoner
2,5 msk tomatpurè
0,75 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk oregano
1 burk majs
0,5 tsk timjan
0,5 msk vetemjöl
1,5 dl vatten
1 st vitlöksklyfta
2 st ägg
1 dl riven ost
Pajdeg
150 g matfett
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Tillagning
1. Mät upp 3 dl vetemjöl i en skål. Smula sönder 150 g av matfettet i mjölet. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen sen vila i kylen ca 20 min.
2. Skala och finhacka löken. Fräs löken och champinjonerna i matfett i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.
3. Tillsätt mjöl, vatten, tomatpurè, majs, salt och peppar. Koka allt sedan i ca 3 minuter. Smaksätt sedan med oregano, timjan och en pressad vitlöksklyfta.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
6. Knäck två ägg i en skål. Vispa sönder äggen med en gaffel och blandaa sedan i riven ost. Blanda sedan ner ägg och ostsmeten i den då lite avsvalnade köttfärsröran.
7. Häll kötfärsröran det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.
Färdig att äta och jag lovar att den var god!!!
Lycka till!!!
Ha en härlig fredag♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar