Köttfärspaj
400 g nötfärs
1 st gul lök
200 g champinjoner
2,5 msk tomatpurè
0,75 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk oregano
1 burk majs
0,5 tsk timjan
0,5 msk vetemjöl
1,5 dl vatten
1 st vitlöksklyfta
2 st ägg
1 dl riven ost
Pajdeg
150 g matfett
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Tillagning
1. Mät upp 3 dl vetemjöl i en skål. Smula sönder 150 g av matfettet i mjölet. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen sen vila i kylen ca 20 min.
2. Skala och finhacka löken. Fräs löken och champinjonerna i matfett i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.
3. Tillsätt mjöl, vatten, tomatpurè, majs, salt och peppar. Koka allt sedan i ca 3 minuter. Smaksätt sedan med oregano, timjan och en pressad vitlöksklyfta.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Tryck ut pajdegen i en pajform, så att botten och kanter blir täckta. Nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
6. Knäck två ägg i en skål. Vispa sönder äggen med en gaffel och blandaa sedan i riven ost. Blanda sedan ner ägg och ostsmeten i den då lite avsvalnade köttfärsröran.
7. Häll kötfärsröran det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen.
Färdig att äta och jag lovar att den var god!!!
Lycka till!!!
Ha en härlig fredag♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar